Nomád, putování za pivní pestrostí

Prý do jedné řeky dvakrát nevstoupíš.

Kocour Varnsdorf, Nomád – první létající pivovar u nás, Děčínský Kapitán, Nomád a teď Nomád.

Když jsem začal hledat poprvé jméno pro koncept pivovaru bez pivovaru, který běžně fungoval v zahraničí, nelíbilo se mi označení v angličtině. Gypsy brewery, netřeba překládat, jaksi konfliktní pojmenování. Contract breweing zase složité. Proto přišel nápad a odkaz na dvacet práce u ČSA, kde jsem měl možnost cestovat po světě a ochutnávat mraky piv. Kdo tehdy mohl tušit, že se z toho stane obecné pojmenování, které ale vystihuje podstatu. Létající pivovar, přesun z místa na místo, aby člověk uvařil várku, umyl sudy, prodal pivo...

O pár let později, když jsem věděl, že přistanu v Děčíně pod zámkem, hledal jsem znovu jméno. Nic kloudného mě nenapadlo. Tak zůstalo u Nomáda a jeho putováním za pivní pestrostí. Třeba vařením piva nejen v Indii, ale i v jiných částech světa. Degustací piva na světových festivalech a degustačních soutěžích.. Dřív se jezdilo na zaučenou do Vídně, dnes se putuje za pivní pestrostí po světě.

Proto Nomád vaří piva v rozličných pivních stylech, podle ročního období, nálady, surovin a spoluprací s kamarády z jiných pivovarů. Na našich deseti kohoutech se protočí mnoha

Dejte pivu šanci a uvidíte, že báječný svět piva vás pohltí.

Těšíme se na vaší návštěvu.